שחלות פוליציסטיות

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

20/09/2001 | 00:05 | מאת: שרון

שלום רב בגיל 6 אובחנתי כילדה המתפתחת טרם זמנה, שכלל את כל סימני המין המשניים לנערה. בהמשך בגיל 10, לאחר קבלת המחזור, חשדו כי מדובר בשחלות פולי ציסטיות. המחזור היה ואודנו לא סדיר, או יותר נכון יכול להופיע אחת לחצי שנה. בגיל 13 התחלתי לקחת גלולות הסיבה הזו, והיום לאחר 12 שנה אודני נוטלת אותן, ללא כל הפסקה "על מנת שהשחלות לא יתנוונו" (לדברי הרופאים). באולטרסאונד האחרון נראו הרבה מאוד זקיקים בשתי השחלות. (עשרות). שאלתי היא מהי בדיוק התסמונת הזו, האם יהיו לי בעיות להיכנס להריון, מהו התהליך אותו אצטרך לעבור, והאם התסמונת הזו תורשתית? בציפיה לתשובה

מדובר בתסמונת מולדת או "תורשתית" שמתבטאת במבנה מיוחד של השחלות (כמו שתיארת זקיקים רבים, ומכאן השם פוליסיצטי), ולעתים גם בנטייה לעודף משקל ושיעור יתר. תוכלי למצוא הסבר מפורט יותר בכל ספר על בריאות האישה, מאחר וטיבה המיוחד של ההפרעה ההורמונלית המלווה את התסמונת מורכבת יחסית. אין בהכרח קשר בין התסמונת להופעת סימני מין מוקדמים, ומצב זה מחייב ברור מיוחד, שאני בטוח שעברת כילדה. מבחינתך, נטילת גלולות רצויה, כי הן מבטיחות לך וסת סדירה ומגינות עליך מההשפעות השליליות של העדר ממושך של הוסת. עם זאת, אין כל קשר בין נטילת הגלולות "והתנוונות השחלות". כאשר תרצי להרות יתכן ותזדקקי ליטול תרופות שמעוררות את הביוץ בשחלות, אך לא בהכרח! בכל מקרה אין להניח שבעזרת טיפול די סטנדרטי לא תוכלו להשיג תוך זמן קצר הריון, כך שאין לך סיבה מיוחדת לדאוג.

05/11/2005 | 22:55 | מאת: שאלה?

שלום בגיל 16 לאחר שלא קבלתי מחזור אובחנו אצלי שחלות פוליצסטיות. אין לי תופעות לוואי כגון השמנת יתר וכו' פרט לזה שבשלוש שנים האחרונות כמעט כל השיער נשר לי מהראש ואני סובלת מהתקרחות ומשיער ממש דליל. אני לוקחת גלולות כבר שבע שנים (דיאנה ועכשיו יסמין) והרופא נשים הפנה אותי לרופא עור. רופא העור עשה לי בדיקת דם והכל בסדר מבחינתו. מה ניתן לעשות? אני סובלת מזה ברמה היומית. זה ממש מטריד אותו נפשית.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית