הדבקויות

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

21/10/2001 | 00:04 | מאת: גל

עברתי הפסקת הריון לפני כ-6 חודשים בשבוע 12.4 (עובר ללא דופק) מאז המחזור שלי השתנה מאוד,כמות הדמם קטן מ-4 ימים ליומיים וחצי דימום רגיל ועוד כיום וחצי דימום מועט ממש כמה כתמים,אולם נשאר סדיר כמו קודם כל 28 יום בדיוק,אבל הדימום דליל יותר. לאחר בדיקת U.S נאמר לי שהכל בסדר ,ובכל זאת אני מאוד מודאגת עקב השינוי,היתי רוצה לדעת האם בדיקת U.S מספיקה כדי לקבוע שהכל בסדר. ואם יש אפשרות לבצע בדיקה אחרת כדי לשלול הדבקויות ולא דווקה לחכות לנסיון להרות אלא לבצע את הבדיקה עכשיו,ובמידה וכן קיימות הדבקויות האם זה מצב שניתן לטפל בו או שזה מצב בלתי הפיך ומה הסיכויים להרות במצב כזה..... אני מתכננת להרות בשנה הקרובה אבל מודאגת מאוד מכל הנושא אנא דעתך,ותודה מראש, גל. גל

בדיקת אולטראסאונד לא יכולה לשלול נוכחות הידבקויות ויש לבצע לשם כך היסטרוסקופיה. במידה וההידבקויות אינן קשות הבעיה ניתנת לטיפול בקלות יחסית. מומלץ לנסות להרות, ובמידה ולא תצליחי תוך 3-6 חודשים להרות, כדאי לעבור היסטרוסקופיה אבחנתית, שהינה פעולה פשוטה שמבוצעת ללא צורך בהרדמה או אישפוז.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית