שאלות למנהל הפורום

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

20/10/2001 | 20:57 | מאת: מיכל

שלום, אני בטיפולים כשנה וחצי (זריקות, כוריגון,הזרעות וכו'). הבעיה אצלי היא שאני לא מבייצת באופן טיבעי ולפני כחצי שנה התגלתה אצלי אנדומטריומה בגודל של כ-4 ס"מ בשחלה השמאלית. (צילום רחם - תקין). שאלותי הן : 1. האם אני לא מבייצת בגלל האנדומטריומה או שזו יכולה להיות בעיה נוספת. 2. לפני כחצי שנה עברתי הריון כימי, האם יש קשר לאנדומטריומה. 3. האם ההריון הכימי שעברתי אומר שיש לי יותר סיכוי להרות, בגלל מפגש בין הזרע לביצית. 4. בחודש הבא אני אמורה לעבור הפריה בפעם הראשונה ונאמר לי שאחוז הסיכוי להרות הוא 25% בדיוק כמו בטיפול רגיל. מה לדעתך הסיכוי שלי להרות עם האנדומטריומה בטיפול ההפריה. 5. האם אפשר לשאוב את האנדומטריומה במהלך שאיבת הביציות, והאם זה לא מזיק. יש לציין שעם טיפול יש לי כ-4 זקיקים בשלים בחודש וכאמור עברתי הריון כימי **********תודה רבה על התשובה ובכלל על הסובלנות*********

1. לעתים האנדומטריומה מפחיתה את התגובה השחלתית להשראת ביוץ, אך היא בדרך כלל לא תגרום להפרעה בביוץ עצמו. 2. אני מניח שאין קשר בין האנדומטריומה להפלה, למרות שישנם מחקרים שבוחנים קשר אפשרי בין הפלות לאנדומטריוזיס. 3. כן, הריון כימי מורה כי החצוצרות שלך פתוחות, וכי הזרע של בן זוגך מסוגל להפרות בהצלחה את ביציותיך, כך שבהחלט מדובר על סימן מעודד, שמשפר את הסיכויים התיאורטיים שלך. 4. קיים ויכוח בין הרופאים מה עדיף: לכרות את האנדומטריומה ורק אז לגשת לטיפול או לטפל ולהימנע תחילה מניתוח. הניסיון שלי מורה שלמרות שהתגובה השחלתית נוטה להיות נמוכה יותר בשחלה עם האנדומטריומה, אני עדיין משיג שיעורי הריון נאים מאד במקרים אלה. 5. בהחלט ניתן ורצוי לשאוב את האנדומטריומה בעת טיפולי הפריה, עם כי יש לזכור ששיעור הזיהומים (מורסות [= אבצסים ] )בשחלה גבוה יותר במקרים אלו, עקב הסכנה לגדילה של החיידקים בתוך מצע הדם שבציסטה.

21/10/2001 | 10:58 | מאת: אסתר

עברתי כבר 3 טיפולי הפריה, בעיתי היא חצוצרות סתומות, התאכזבתי מהטיפול שקבלתי, הרגשתי שאני נופלת בין הכסאות בין אלפי הבנות שעוברות טיפולים אלה, אני כבר בת 36+, עובדה שדי מדאיגה אותי, כיצד אדע לבחור רופא או מרפאת חוץ והאם כדאי לפנות לטיפול פרטי, אשמח לקבל תשובה ענינית ומכוונת.

תלוי באיזה קופת חולים את חברה. בכל הקופות, למעט קופת חולים כללית, את יכולה לפנות לרופא מומחה, שמתמחה בתחום, ולעבור תחת השגחתו טיפול באחד מבתי החולים הפרטיים. אם יש לך ביטוח משלים, אזי הטיפול אינו יקר במיוחד. היתרון בטיפול פרטי הוא שאת נמצאת בקשר עם רופא אחד, ניפגשת אך ורק איתו בשאיבה ובהחזרת העוברים, ומעבר ליחס האישי, את מטופלת על ידי רופא אחד שמכיר היטב את בעיותייך הרפואיות וזמין לשאלותיך בעת הצורך. ברור שמעבר לאיכות הרפואה, יש לטיפול אישי חשיבות עצומה במישור הנפשי, דבר שמקל על הדרך ומסייע להצלחה.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית