התעמלות לפני ותוך כדי הריון

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

20/10/2001 | 12:41 | מאת: שירלי

שלום פרופ' זיידמן,

20/10/2001 | 12:45 | מאת: שירלי

אני מתכננת להיכנס להריון (ראשון) ולפני שבוע התחלתי בפעילות גופנית - שיעורי אירובי וחיזוק שרירים. השאלה שלי האם זה יכול להזיק לנסיונות להיכנס להריון ולהריון עצמו? חשובה לי תשובה מה שיותר מפרטת כיוון שקראתי (בפורומים שונים) כל מיני דעות. האם ישנם תרגילים ספציפיים שמומלץ לא לעשות? או שלהמנע מהפעילות כליל? יש לציין שזו פעילות חדשה ולא משהו שגופי מורגל אליו. מצד שני זה חשוב לי כי אני רוצה לשמור על כושר ולחזק קצת את הגוף החלשלוש שלי, בעיקר לקראת הריון אפשרי. מה עושים? אני מודה לך מראש על ההתייחסות.

פעילות גופנית לא אמורה להשפיע לרעה על טיפולי פריון. למעשה, ירידה במשקל בעקבות פעילות גופנית בדרך כלל (אם אין תת-משקל) רק משפרת את התגובה לטיפול. אבל, בעת טיפול שגורם לגירוי שחלתי יש להימנע מספורט "מגע", שעלול להיות מעורב בחבטות לכיוון הבטן. וכמובן שיש להרבות בשתיה. בנוסף, בעת הריון לא מומלץ להתחיל בפעילות גופנית מאומצת שגופך אינו מורגל בה, ובדרך כלל הספורט המומלץ הוא שחיה או הליכה. עם זאת, לנשים שמתעמלות באופן קבוע וסדיר אין צורך להפסיק את הפעילות הגופנית.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית