בדיקות ביתיות לזיהוי הריון, לאחר לידה ובזמן הנקה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

19/10/2001 | 14:22 | מאת: המישהי הותיקה

שלום! לפני מספר שבועות, בעודי בהריון, שאלתי כאן שאלה בקשר להנקה וטיפולי IVF. נענתי ע"י פרופ' זיידמן שאין לשלב את שני אלה, ולכן, בהתאם לגילי (38), מומלץ שאניק חצי שנה בלבד ואז אשוב לטיפולים (כמובן בתנאי שלא אהרה קודם לכן בדרך הטבעית). על אותה המלצה חזר אתמול רופאי האישי, בביקורת שערך לי 3 שבועות לאחר הלידה לאחר שראה שהכל תקין אצלי. ידוע לי היטב שבתקופת הנקה מלאה נמוכה מאוד הסבירות להופעת הוסת, וגם אם אין מדובר בהנקה מלאה עדיין יתכן עיכוב של חודשים רבים עד שתגיע הוסת הראשונה לאחר הלידה. כמובן שכל זמן שאם מניקה, אם הוסת לא מופיעה, אין דרך לדעת אם מדובר בהשפעת ההנקה או שהחל הריון חדש (בעיקר אם הזוג לא משתמש באמצעי מניעה). בהתחשב בהסטוריה שלי - מחד הסבירות שאהרה ספונטנית מאוד מאוד נמוכה (אבל כמובן לא ניתן לשלול אותה חד משמעית), ולכן ביצוע בדיקות הריון בתקופת ההנקה עלולות להיות בזבוז מיותר של כסף; מנגד, חשוב ביותר שלכשאהרה (בכל דרך שהיא) אדע על כך מוקדם ככל הניתן, כדי שמאותו הרגע לא אעשה דברים שבזמן רגיל מותרים לי ובזמן הריון לי אישית אסורים. אזכיר מספר נתונים: אני בת 38, עברתי 4 מחזורי IVF, הריתי וילדתי פעמיים (בשני המקרים במחזור טיפולים שני), בתי הבכורה נפטרה בגיל 10 ימים, בתי השניה מתפתחת נהדר והיום היא בת 23 יום, מצבי הבריאותי תקין באופן כללי (להוציא אנמיה קלה, אסטמה קלה ועודף משקל גדול מאוד), כבר התאוששתי היטב מהלידה ו... בהחלטה משותפת עם הרופא בחרנו להמנע מאמצעי מניעה. נתון חשוב נוסף - אני מניקה הנקה חלקית בלבד אבל זו עולה בהתמדה, וכוונתי להניק את בתי עד מלאת לה חצי שנה. בהתאם לנתונים שציינתי, אבקש לדעת (בהנחה שעד מעט יותר מחודש לאחר תום ההנקה עדיין לא תופיע הוסת) מתי רצוי שאתחיל לבצע בדיקות לגילוי הריון: חודש לאחר יחסי המין הראשונים שלאחר הלידה, מספר חודשים לאחר הלידה, למחרת הפסקת ההנקה או חודש לאחר הפסקת ההנקה? אני מזכירה שאין ברצוני לפספס את המידע אם החל הריון ומאידך לא רוצה לבזבז יותר מידי על בדיקות (כמובן שאם כמובן אחוש קודם למועד המוצע בסימנים שיחשידו על הריון אז אקדים את הבדיקה). אודה על תשובה בהקדם, זה מאוד חשוב לי

במידה ואת מפסיקה להניק, יש אכן הגיון לבצע בדיקות הריון מידי כמה שבועות, מספר שבועות לאחר תחילת קיום יחסים.

19/10/2001 | 18:07 | מאת: המישהי הותיקה

כפי שיעצת לי, בדעתי להניק עד גיל חצי שנה. ברור מאליו שאם עד חודש לאחר הפסקת ההנקה לא תופיע הוסת ראוי יהיה שאבצע בדיקה. שאלתי היא לגבי התקופות המוקדמות יותר: תוך כדי ההנקה ולמחרת הפסקת ההנקה. האם בזמנים אלו עלי גם לבצע בדיקה, משום שלא ניתן לדעת אם וסת לא מופיעה בגלל ההנקה או בגלל הימצאות הריון חדש? או שבזמנים אלו מיותר לבצע בדיקה אלא אם כן מופיעים סימנים נוספים המחשידים שיש הריון ואם איו סימנים להמתין לחודש אחרי הפסקת ההנקה? מקווה שעכשיו הובנתי נכון ותוכל לענות לשאלתי שבעצם משמעה: האם בעוד שבועות בודדים יהיה זה חכם לבצע בדיקה (למרות שזה יהיה תוך כדי ההנקה ומאוד קרוב ללידה) גם אם לא יהיו סימנים שירמזו על הריון? שוב תודה רבה מראש

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית