מחזור

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

19/10/2001 | 07:08 | מאת: רונית

הביוץ והמחזור שלי סדירים,בעקבות הטיפולים התקצר המחזור מ-4 ימים ל-2-3. רירית מגיעה ל-8 מ"מ,גם עם מס' זריקות מוגבר. החודש בהפסקה מטיפול, המחזור היה 5 ימים והרירית היתה 9 מ"מ. לי נראה הגיוני שתחת רמות אסטרוגן גבוהות גם הרירית תגדל יותר, ומכאן גם דימום מחזורי מוגבר. איך אתה מסביר את התוצאות שלכאורה מראות שטיפול מביא לנתונים פחות טובים? (בטיפול כבר שנה וחצי כולל הפריות מבחנה).

במהלך הטיפול אנחנו משפיעים על גורמים רבים ועל כן התגובה של הרירית אינה אך ורק פועל יוצא של רמות האסטרוגן. יש על כן נשים שדווקא במחזור "טבעי" של החזרת עוברים מופשרים נקלטות. אבל עובי הרירית ומשך הדימום לא מוכיחים שהנתונים אצלך "פחות טובים", מאחר והמטרה של הטיפול היא להשיג הריון לא לגדל רירית.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית