אנדרמיטרויוזיס - שאלה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

16/10/2001 | 16:44 | מאת: מיכל

ערב טוב, אני מטופלת IVF בעקבות סידרת טיפולים שעברתי גילו סממני אנדרמיטרויוזיס עקב זאת ביצעו לפרסקופיה. לטענת הרופא ניקו את כל מה שהיה. שאלותי הן: 1. האם אוכל להכנס להריון ללא טיפולים, כלומר הריון טיבעי 2. מה הסיכויים שתופעה זאת תחזור שוב? יש לציין שבחיי היום יום אינני סובלת מתופעות לוואי בעקבות הממצא. תודה מראש

1. היכולת להרות כעת באופן טבעי תלויה בנוכחות גורמים אחרים לאי פריון ולטיב הפעולה שבוצעה בעת הלפרוסקופיה. הרופא המטפל הוא הכתובת הנכונה לשאלה. 2. כן, אנדומטריוזיס בהחלט עלולה לחזור במהלך החיים, ולכן כדאי להזדרז ולנסות להרות עתה כאשר הנגעים הוסרו לפחות זמנית.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית