ZIFT

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

16/10/2001 | 09:35 | מאת: טלי

לפרופ' זיידמן שלום ! להזכירך עברתי 6 טיפולי IVF כאשר בטיפול הרביעי הריתי ועברתי הפלה בשבוע 15. לקראת הטיפול השביעי הרופא המליץ לי על טיפול באמצעות ZIFT. שאלתי היא האם לאור הסיכונים שציינת כדאי לעבור טיפול מסוג זה על מנת לשפר את סיכויי להרות (מאחר שעברתי כבר 6 טיפולים וזה יחסית הרבה) ? בנוסף האם בטיפול מסוג זה ישנו סיכוי לריבוי עוברים גדול יותר מטיפול IVF רגיל ? לתשובתך אודה, טלי

16/10/2001 | 10:56 | מאת: ד"ר מיכה באום

מחקרים הראו כי אחרי 6-7 מחזורי הפריה חוץ גופית הסיכוי להשגת הריון קטן והZIFT הוכח כיעיל ומשפר סיכוי . מובן, שזו פעולה פולשנית ונושאת בצידה סיכונים ,לכן מוחזרים יותר עוברים לחצוצרה כך שמעלים את הסיכון להריונות מרובי עוברים .

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית