פריון על רקע לא מוסבר

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

15/10/2001 | 11:43 | מאת: רונצ'י

שלום ויום טוב, קצת רקע: אנו בני 29, מנסים להרות מזה שנה, כל הבדיקות (הורמונים, זרע, צילום רחם) תקינות. אנו אחרי שלושה חודשים של טיפול באיקקלומין+כוריגון כשהחודש נעשתה גם הזרעה אחת (אך רירית הרחם הייתה 5 מ"מ). הרופא אמר שאם זה לא יצליח נעלה מדרגה לזריקות פרגונל. הווסת אצלי מאד סדירה ואני מזהה את יום הביוץ בדיוק רב, יש עניין אחד שמעורר אצלי שאלה, בערך 10 ימים אחרי הביוץ מתחילים אצלי סימני הווסת, כך זה נמשך 3-4 ימים ורק אז מתחיל הדימום הכבד. ולשאלתי, האם יש סיכוי שהבעייה היא בהשרשת העובר? מהו טיפול התמיכה שניתן לתת במקרה כזה והאם יש טעם להעלות את הנושא עם הרופא המטפל? (התחושה הפנימית שלי אומרת שזו הבעייה ואני חשה כך מבערך 4 חודשים אחרי שהתחלנו לנסות). תודה רבה, רבה מראש וסליחה על המגילה.

16/10/2001 | 00:01 | מאת: פרופ' זיידמן

ייתכן והדימום המוקדם משקף אי ספיקה של הגופיף הצהוב ואז יש טעם בהוספת תמיכה עם כוריגון או תוספת של פרוגסטרון. בכל מקרה, לאחר שלושה מחזורי איקקלומין ולאור הרירית הדקה, יש בהחלט הגיון במעבר לזריקות, שסביר שגם יפתרו את הבעיה שמטרידה אותך.

16/10/2001 | 09:04 | מאת: מיכל ק-ש

פרופ' זיידמן שלום, מצטרפת לשאלתה של רונצ'י. אנחנו מנסים כבר שנה ו-8 חודשים. כל הבדיקות תקינות. גם אצלי הביוץ והווסת סדירים מאוד אך סימני הווסת מתחילים 3-4 ימים לפני הדימום הכבד. לפני כחודשיים עברתי הריון כימי שבו ערכי הפרוגסטרון וה-E2 היו נמוכים. קראתי את תשובתך לרונצ'י לגבי גבי אי ספיקה של הגופיף הצהוב שייתכן והיא הגורם לדימום המוקדם. שאלותי הן: 1. האם יש איזו בדיקה שיכולה לאשר אפשרות זו? 2. האם גם הריון בעל ערכים נמוכים כאלו יכול להעיד על בעיה כזו? תודה רבה. מיכל. .

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית