לפורפ' זיידמן .

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

19/09/2001 | 18:43 | מאת: נ.שאלה דחופה

שלום לפרופ' זיידמן. יש לי שאלה חשובה, אני נמצאת במקב במרפאה לפריון באחד מבתי החולים , אני בת 42 ומנסה להרות . מה שקורה זה שהרופא שלח אותי כבר פעם שניה או שלישית לעשות בדיקת ESTRADILOL והתוצאה היתה 395.9 וPROGESTERONE שתוצאתו הייתה 68.0 כל זה 6 ימים לפני המחזור. האם זה אומר שהביוץ בסדר? עכשיו שוב שלחו אותי לאותה בדיקה. את בעל שלחו לבדיקת זרע. הבדיקה יצאה טובה מלבד אחוז מורפולוגיה נמוך ותנועתיות נמוכה אני לא מבינה מה זה? למה שוב חוזרים חודש אחרי על אותם הבדיקות? מה זה אחוז מורפולוגיה נמוך והאם יש לכך טיפול? לאחר שקראתי תושבה שלך לאחת מהפונות כתבת שהכי חשובמ בחינת הגיל הן הבדיקות של הדם זה ה- FSH ואת זה אני לא רואה בבדיקת הדם שהרופא ביקש. אפשר לעזור לי ולהסביר לי מה עלינו לעשות? בברכת שנה טובה ופוריה ותודה מראש המודאגת.

בגיל 42 הזמן לא עובד לטובתך ולכן בהחלט כדאי להתקדם מהר בטיפולים. את צריכה להפנות את השאלות שלך לרופאים המטפלים מאחר ואני משוכנע שיש בידיהם נתונים כמו רמת ה- FSH שלך. רמות ה- PROGESTERONE הגבוהות אצלך בהחלט מרמזות שאת מבייצת. אחוז מורפולוגיה נמוך של הזרע, מעיד כי אחוז גבוה מהרגיל של תאי הזרע הינו בעל צורה לא תקינה ועל כן לא יכול להפרות את הביצית. הטיפול כאן הוא לעתים על ידי השבחה של הזרע, שמרכזת יותר תאי זרע תקינים, או טיפול בבעלך. הרופאים שמטפלים בך ישמחו להסביר לך את אפשרויות הטיפול.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית