לפרוסקופיה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

19/09/2001 | 14:44 | מאת: ענת

בצילום רחם נמצאו תי חצוצרות סתומות הרופא המליץ על לפרוסקופיה. האם חצוצרות סתומות מחייבות לעבור לפרוסקופיה? האם יש אופציה נוספת? האם אישה שעוברת לפרוסקופיה חייבת לעבור הפריה? או שתוכל להכנס להריון גם בדרך טבעית או בהזרעה? האם ניתן לדלג על ניצוח לפרוסקופיה? (אני מאד מפחדת) כמה זמן נמשך ניתוח זה? בתקוה שתוכלו לעזור לי שנה טובה מענת המיואשת

קודם כל ממש אין לך כל סיבה לייאוש, מאחר ותמיד תוכלי להרות בעזרת הפריה חוץ גופית, שיטה שלמעשה פותחה עבור נשים עם חצוצרות חסומות. הסיבה שהיפנו אותך לעבור לפרוסקופיה היא קודם כל לוודא שהאבחנה שנעשתה בצילום רחם מדויקת ונכונה. הסיבה השניה היא לראות האם החסימה ניתנת לתיקון ניתוחי, דבר שיאפשר לך להרות ללא טיפולי הפריה חוץ גופית. לפרוסקופיה הינה פעולה ניתוחית שנמשכת כשעה (תלוי בממצאים) ובדרך שוהים בבית החולים מספר שעות עד יממה. הסיבוכים נדירים וההתאוששות אחרי הניתוח מהירה (כלומר תתעוררי עם צלקות זעירות בשיפולי בטן ובטבור ועם מעט כאבים). ניתן "לדלג" על הלפרוסקופיה ולעבור ישר לטיפול עם הפריה חוץ גופית, אבל ניתוח לפרוסקופי מוצלח עשוי לפתור לך את הבעיה לתמיד.

ראי גם את תשובתי ל"זהבה" מאתמול, לגבי "לפרוסקופיה או הפריה"

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית