ערכי הורמונים - חלק ב'

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

14/10/2001 | 13:02 | מאת: מיכל

לפרופסור זיידמן שלום, כותבת אליך שוב אחרי שבסוף השבוע התייעצתי איתך באשר לרמות הורמונליות גבוהות (E2= 2243 ופרוגסטרון 1.9 ביום שישי) ולריבוי הזקיקים (תשעה ביום ו'). בינתיים עשיתי סבב נוסף של בדיקות והתוצאות כצפוי הובילו להפסקת הטיפול: יש 12 זקיקים בגדלים שבין 15 ל- 21 מ"מ ורמות ההורמונים עלו גם הן. E2 עלה ל-4300 (בערכים ישנים) והפרוגסטרון ל-2. הוחלט להפסיק את הטיפול הנוכחי ולא לתת לי כוריגון. יש לי שתי שאלות: 1. מה יקרה עכשיו לזקיקים: הם יבייצו לבד? יהפכו לציסטות? יתנוונו? 2. בהנחה שחלק מהזקיקים עשויים לבייץ לבד האם כדאי להמנע מקיום יחסי מין בימים הקרובים? בהקשר זה יש לציין כי קיימת בעייה באיכות הזרע (מורפולוגיה 5%, ריכוז שנע סביב 10 מיליון ותנועתיות נמוכה מעט). או שאולי דוקא בקיום יחסים יש סיכוי להריון אבל הסיכוי להריון מרובה עוברים נמוך? תודה על תשובותיך, מיכל

1. כן כמו ששערת, חלק מהזקיקים עשויים לבייץ, חלק להתנוון וחלק יהפכו לסיצטות. 2. שאלה קשה, תלוי ממה את חוששת יותר, מהסיכון שבניסיון טיפול נוסף או מהריון בנוכחות שחלות מאד מגורות.

14/10/2001 | 14:50 | מאת: מיכל

תודה על התשובה - אני חוששת בעיקר מהריון מרובה עוברים. אם אני מבינה נכון אז בלי כוריגון צפוי שרק חלק מהזקיקים יבייצו. כמו כן לא כולם יבייצו בבת אחת. לאור נתוני זרע בעייתיים נראה לי סביר להניח שהזרע לא יחכה בסבלנות לכל הביציות אלא יפגש רק עם אחת או שתיים במקרה הטוב. מה דעתך? זו ספקולציה סבירה או שעדיף להנמע בכלל ולא לקחת שום סיכונים?

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית