אורך המחזור, כאבים ופוריות

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

14/10/2001 | 10:33 | מאת: ענת

שלום, שמועה אומרת כי נשים הסובלות מכאבים בשעת מחזור, ו/או נשים בעלות ימי דימום רבים (7 ימים בערך) הן פחות פוריות. האמנם נכון?

14/10/2001 | 10:42 | מאת: טלי

נשמע לי שטויות במיץ... (סליחה!) אני מניחה שזה בא מתוך אמונה עתיקה, ואולי נסיון עתיק של נשים ששומרות נידה (לצערי, פעם היו יותר נשים שומרות מאשר היום) ואם יש 7-8 ימי מחזור ועוד 7 ימי שמירה זה 14-15 ימים בחודש שבהם לא מקיימים יחסים, ואז... ולגבי הכאבים... מה הקשר?? חושבות כמוני??

14/10/2001 | 13:51 | מאת: ענת

חושבת כמוך (לדעתי זה תלוי תרבות/תורשה). אבל, מאחר שחוזרים ואומרים לי זאת אני שואלת בכל זאת. בכל מקרה, ומעבר לשאלה הספציפית הזו, אני חושבת שלמחשבות גרידא אין הרבה ערך בסיפור הזה... שיהיה לנו בהצלחה,

14/10/2001 | 19:41 | מאת: חוי

לא הבנתי את הקשר בין זה לבין שומרות נידה !!!תמיד מקשרים את הנושא. שיהיה בהצלחה

נכון שחלק מהנשים שסובלות מכאבי מחזור קשים במיוחד סובלות מבעיה רפואית שקרויה "אנדומטריוזיס". מדובר בהפרעה בה בלוטות מרירית הרחם יוצרות נגעים באגן ולעתים גם בשחלות. הפרעה זו עלולה לפגוע בפריון.

14/10/2001 | 19:40 | מאת: חוי

באם לא נמצא אצלי בעיה בינתיים לפני צילום רחם האם זה יכול להיות ממש גורם לאי פריון?

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית