הגופיף הצהוב.

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

14/10/2001 | 08:58 | מאת: טלי

פרופ' זיידמן שלום רב, שאלתי אותך בעמודים הקודמים לגבי מועד המחזור מיום הביוץ, ואכן אישרת את השערתי שאם עובר זמן קצר בינהם, הגופיף הצהוב לא תקין. שאלתי אותך מה עושים במקרה כזה, האם הכוריגון אמור לפתור את הבעיה (שידוע כ"תומך הריון") או שיש הורמונים נוספים / אחרים שמטפלים בגופיף הצהוב. בקיצור, מהו אופן הטיפול? (טרם קיבלתי תשובה, ונראה ש"התפספסתי") רוב תודות, טלי

באמת קיימות שתי אפשרויות עיקריות במקרה של חשד לאי ספיקה של הגופיף הצהוב: 1. לתת תוספת של כוריגון על מנת לתמוך בגופיף הצהוב. 2. לתת תוספת של פרוגסטרון (בזריקות או נרות לנרתיק) כתחליף לפעילות הגופיף הצהוב.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית