איקקלומין+כוריגון

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

14/10/2001 | 07:49 | מאת: יובל

פרופ' זיידמן שלום ביצעתי 3 הזרעות (מזרע תורם מאחר ובעלי איזוספרמי לחלוטין) בכל טיפול השתמשתי ב2 איקקלומין ליום החל מהיום החמישי ובכוריגון.כל טיפול הניב כ-2-4 זקיקים. בטיפול הראשון הצלחתי להכנס להריון אבל העובר לא התפתח ובשבוע ה8 עברתי גרידה. אני מגיבה קשה מאד לכוריגון וזה כולל שילשולים במשך מספר ימים לאחר ההזרקה. לפני ההזרעות עברתי 3 טיפולי IVF משולבים עם TESA אצל בעלי וגם בטיפולים אלו הגבתי בצורה זאת לאחר הכוריגון.(בטיפול השלישי היה גיבוי של זרע תורם והוחזרו 2 עוברים שלא נקלטו). ע"פ דברי הרופאים הפרופיל ההורמונלי אצלי תקין ואין לי איזה שהיא בעיה מיוחדת. שאלתי היא: האם יש אפשרות לבצע הזרעה (עם זרע תורם) ללא תגבור הורמונלי של איקקלומין ולהסתמך על ביוץ טבעי או לחילופין להשתמש באיקקלומין ללא הכוריגון ולעקוב אחרי הביוץ הטבעי??

כן בהחלט ניתן לאמץ את הצעותיך ההגיוניות לביצוע ההזרעה בביוץ טבעי או עם איקקלומין ללא כוריוגן (למרות שהתגובה שלך לכוריגון באמת "מוזרה" וקצת קשה להשתכנע שהכוריגון, ולא השינווים ההורמונלים שחלים אחרי הביוץ, אחראי לתלונות).

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית