בדיקת הריון

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

14/10/2001 | 07:48 | מאת: שחר

פרופ' זיידמן, שלום בעבר, היה לי הריון כימי, אשר במהלכו (כנראה עוד טרם דימום ההפלה עצמו) קיבלתי מחזור בדיוק במועד המשוער (כך שלא ידעתי שאני בהריון כלל). אני יודעת שתופעה זו קיימת, אמא שלי, כשנשאה אותי ברחמה, קיבלה מחזור מספר חודשים. כן, יש לי חברה שקיבלה מספר חודשים (ולא ידעה שהיא בהריון...). שאלתי היא - האם, בשל מצב זה, כדאי לעשות בדיקת הריון על אף הופעת דימום? החשש שלי הוא להתחיל טיפול ופתאום לגלות שהייתי בהריון (ופגעתי בו...). האם כאבים המתלווים לדימום מעידים על כך שזה מחזור רגיל או לפחות לא הריון תקין ממילא? מה בעצם גורם לדימום סביב תאריך הווסת הצפוי במקרה של הריון (הרי זה לא יכול להיות התפרקות הרירית...)? תודה רבה,

הדימום שמופיעה לעתים בעת הריון נובע מהשינויים הגדולים שחלים בעת תהליך ההשרשה ברירית הרחם. בנוסף, בייחוד לאחר טיפולי פריון, ההריון לעתים מתחיל כתאומים, והדימום הוא ביטוי לספיגה או "הפלה" של אחד משקי ההריון. אם יש ספק לגבי נוכחות הריון תמיד כדאי לבצע בדיקת הריון, למרות שהתחלת טיפול עם מרבית טיפולי הפריון לא פוגע בהריון.

14/10/2001 | 17:59 | מאת: ענת

קודם כל תודה על תשובתך. כתבת כי מרבית טיפולי ההריון אינם פוגעים בהריון, האם נטילת איקקלומין בזמן הריון עשויה לפגוע?

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית