הגופיף הצהוב

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

13/10/2001 | 17:22 | מאת: טלי

פרופ' זיידמן שלום ! האם הפרשה חומה מייד לאחר הביוץ ועד המחזור מעידה על אי ספיקה של הגוף הצהוב ובכך גם אי יכולתו של הרחם לקלוט הריון ובכך לגרום לאי-פריון? האם תמיכת טבליות פרוגסטרון יכולות לאפשר לרחם לקלוט הריון במקרה זה ? לתשובתך אודה. טלי

הפרשה חומה לאחר ביוץ יכולה להעיד על אי ספיקה של הגופיף הצהוב, אך לא בהכרח. רצוי לאשר את האבחנה בעזרת בדיקת דם לפרוגסטרון. תוספת תמיכה של פרוגסטרון יכולה להועיל בחלק קטן מהמקרים (10%~), אבל כנראה לפחות לא מזיקה.

13/10/2001 | 17:50 | מאת: טלי

פרופ' זיידמן שלום ! תודה על תשובתך המהירה. ערכתי בדיקת דם לפרוגסטרון והיא יצאה תקינה. אם כך על מה מעידה ההפרשה החומה שנמשכת שבועיים ? יש לציין שהיא קיימת אך ורק בחודשים בהם אינני בטיפול כלומר במחזור טבעי. שיערתי שזו הסיבה שאינני מצליחה להרות כי מאז שיש לי תופעה זו אינני מצליחה להרות. תודה, טלי

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית