ערכי פרוגסטרון וביוץ

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

13/10/2001 | 11:33 | מאת: דניאלה

שלום רב פרופ' זיידמן, ברצוני לדעת מה הקשר בין רמות פרוגסטרון וביוץ כאשר יש מספר רב של זקיקים. ידוע לי שערכי פרוגסטרון שמתחת ל 1 בערכים ישנים מעידים על כך שעדיין לא התחיל ביוץ, אך האם זה כך גם כאשר יש זקיקים רבים? או שאז גם ערכים גבוהים יותר יכולים להעיד על כך שעדיין לא התחיל ביוץ? כאשר היה לי זקיק אחד או שניים קיבלתי כוריגון כשהפרוגסרון הגיע ל 0.8 ואסטרדיול ל600 או 700 (שוב, ערכים ישנים) ואילו עכשיו כאשר יש לי 5 זקיקים, רמות הפרוגסטרון גבוהות יותר - 1.6 - ועדיין לא קיבלתי כוריגון. האם רמות הפרוגסטרון יכולות להעיד על כך שהתחיל ביוץ? או שבגלל ריבוי הזקיקים הן גבוהות יותר? תודה רבה דניאלה

רמות הפרוגסטרון לא עולות לפני הביוץ -- גם בנוכחות זקיקים רבים. ערך "גבולי" גבוה, כמו 1.6 (בהנחה שמדובר על ערכים ישנים של NG/ML !!), עלול להעיד שהביוץ עומד להתרחש.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית