קנדידה ופוריות

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

12/10/2001 | 19:17 | מאת: נירית

לפרופ' שלום, שמי נירית, אני בת 30, מנזה להכנס להריון מזה 10 חודשים ללא הצלחה. הבדיקות שלי ושל בעלי תקינות. הנני סובלת כ - 4 שנים מקנדידה בנרתיק. במשך השנים טופלתי בכדורי טריקאן, נרות רבים כגון הידרואגיסטן, גינו טרבוגן, משחות וכו'. לפני כשנתיים עברתי טיפול ע"י פרופ' בכיר באמצעות כדורי ספורנוקס אותם נטלתי כחצי שנה. בתחילה לקחתי שני כדורים ליום, לאחר כחודשיים נטלתי 3 כדורים ליום, ובמשך חודשיים לקחתי 4 כדורים כל יום. לאחר תקופה מסויימת הקנדידה נעלמה למספר חודשים אך מהר מאוד חזרה כלעומת שבאה. כיום הקנדידה איננה "כרונית", אך מופיעה מידי כחודשיים לאחר הוסת ונעלמת בעזרת 3 - 4 נרות גינו טרבוגן. שאלתי היא, האם לטיפולים, הכדורים והנרות שלקחתי ואני עודנת לוקחת ישנה השפעה לאי הפוריות שלי? האם טיפול באיקקלומין יכול לגרום להחמרת הקנדידה? בתודה מראש.

אין קשר בין פריון לבין קנדידה בנרתיק. שינויים הורמונלים לאחר טיפולי פריון, אבל בעיקר במהלך ההריון, עלולים לגרום להחמרה בקנדידה, אבל לא בהכרח.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית