סימפטומים של הריון

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

12/10/2001 | 15:59 | מאת: אורית

רציתי לדעת מתי הגיוני שיופיעו סימנים של הריון (במידה ואכן קיים כזה). עברו 5 ימים מאז הביוץ (וקיום יחסי המין) ואני מרגישה בחילות ורגישות בפטמות. האם הגיוני שזה מעיד על הריון או שאין סיכוי שיופיעו סימנים כל כך מוקדם? אני לוקחת בחשבון שייתכן והתשוקה להריון גורמת לי להרגיש דברים שאינם קיימים.... תודה מראש על ההתייחסות אורית

אני מניח (למרות שהאמת היא שאף פעם לא הייתי בהריון) שהתחושות שאת חשה באמת לא נובעות עדיין מהריון. בדרך כלל עוברים לפחות שבועיים שלושה מהביוץ לפני שהשינויים ההורמונלים מספיק גדולים שהאישה מרגישה שינויים גופניים. בכל זאת אני מקווה שאת אכן בהריון ושהתחושות רק יתגברו.

13/10/2001 | 07:45 | מאת: המישהי הותיקה

פרופ' זיידמן, יפה רמזת שאינך בטוח. תחושות אינן דבר מדעי, ולכן הרופאים (בעיקר הגברים) לא יכולים לתת מענה לשאלה. מנסיון אישי - התחושות יכולות להתחיל (ובגדול) אפילו כבר רגעים לאחר ההשרשה (כך קרה אצלי), ואצל אחרות רק לאחר שבועות רבים

13/10/2001 | 12:54 | מאת: שירן

אני כבר הריתי פעמיים, ללא הצלחה להגיע עד סוף ההיריון. כך שאני מרגישה את התחושות. יש לי תחושות דומות, ובעיקר עייפות ורגישות עצומהה בשדיים, כשבוע אחרי הביוץ, ועד...לצערי..למחזור. בהתחלה עוד הייתי רצה לקנות ערכה לבדיקת היריון ביום שבוא אני אמורה לקבל מחזור, אבל לעתים המחזור פשוט מאחר ביום או יומיים, וזה כל הסיפור. אם אני מבינה נכון, יש גם אפשרות של היריון שמחזיק שבוע, ואז נפסק מעצמו, ואז המחזור יכול גם לאחר בשבוע. זה מה שקרה אצלי כמה פעמים. פעם אחת, יכולתי ממש להישבע שזה היריון,משום שגם התגרדתי נורא באזורים מסוימים שבהם התגרדתי בהיריון. ואצלי זה המטרד הכי גדול בהיריון. אפילו לא הייתי במחזור של טיפולים באותו חודש, כך שבכלל לא היה הגיוני שאיקלט לבד. ולכן גם פסיכולוגית לא הייתי גורמת לעצמי לגירודים. ובכל זאת...חשבתי. היה איחור קל במחזור, אבל היריון לא היה. בקיצור, אל תסמכי על זה. עם זאת, תקשיבי לחברה שלי. היא תמיד מאחלת לי בהצלחה בכל טיפול, ואני עונה לה שאין לי ציפיות גדולות (מנגנון שיגן עליי מפני אכזבה. מקסימום, תהיה לי הפתעה) בקיצור, היא צועקת עליי תמיד, שתמידדדדדד צריך לקוות ולהאמין, ושאפסיק לדבר שטויות. אז אני בעד. מה גם, שאני מאמינה שהתחושות שלנו יכולות להשפיע על מצבנו הפיזי, כולל היריון. מתח ודאי לא מסייע (כאילו שאפשר להימנע מזה. אבל מותר להגיד...) המון בהצלחה, ולא מעט אמונה שירן.

13/10/2001 | 12:57 | מאת: שירן

ובסוף גם כולנו נפתח גן ילדים :-)

13/10/2001 | 16:54 | מאת: המישהי הותיקה

שירן ... מנסיון אישי ... אכן ניתן לחוש הריון מרגע ההשרשה וגם את הפסקתו, בתנאי שאת רגישה מספיק ועירנית מספיק למתרחש בגופך. לכן רשמית אני עכשיו אחרי הריון שני ושניהם הסתימו בלידה, אך מעשית קדם לשני אלה הריון נוסף שנפסק שלושה ימים לאחר ההשרשה ואני אפילו יודעת בוודאות מה גרם להפסקתו, אך זה לא מענינו של פורום זה. שיהיה לכולנו בהצלחה בכל הצפוי לנו בהמשך הדרך

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית