מספר שאלות בנושא פוריות

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

12/10/2001 | 15:19 | מאת: ונוס

1. האם בהריון בהכרח החום עולה (כלומר: גבוה מ 36.7 ולפיכך באם החום נמוך מכך ניתן בהכרח להסיק שאין הריון, דבר המייתר עריכת בדיקה ביתית או דם? 2. שיטת ברטוב - אינפורמציה טכנית, הצלחה והיכן ניתן להשתמש בה במסגרת קופת חולים כללית ובמה כרוך הדבר? 3. האם ישנו מקום שמטפל בפוריות ובו אחוזי הצלחה גבוהים במיוחד? אשמח לתשובות בהקדם. ונוס

1. עליית החום הינה כלי מאד לא מדויק לאיבחון הריון, ולכן חסרת ערך מעשי. 2. שיטת ברטוב, שאני מניח שאת מתייחסת אליה, הינה שיטה לאיבחון זרע בעזרת מיקרוסקופ רב עוצמה ואחר כך לנסות במקרים מסוימים לבודד בעזרתו תאי זרע. מדובר בשיטה שהינה עדיין ניסיונית, כלומר לא מקובלת בשימוש נרחב, ועל כן הקופות לא בהכרח ממליצות עליה או ממנות אותה. 3. כפי שציינתי בעבר אני נמנע מלהמליץ על מקומות ספציפיים, ויש לזכור שהמקומות הטובים ביותר מושכים את הזוגות עם הבעיות הקשות ביותר ועל כן התוצאות הממוצעות שלהם אינן בהכרח הכי טובות. בכל מקרה יש לזכור שבישראל אין איסוף או פרסום רשמיים של תוצאות, ועל כן כל המידע בציבור הרחב מבוסס על שמועות בלבד.

14/10/2001 | 11:59 | מאת: ונוס

תודה

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית