ערכי הורמונים

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

12/10/2001 | 11:50 | מאת: מיכל

שלום רב, אני מטופלת בגונל ובמעקב זקיקים נצפו תשעה זקיקים בגדלים שבין 13 ל- 16 מ"מ. ערכי ההורמונים הם E2=2243 ופרוגסטרון - 1.9. נאמר לי להמשיך בהזרקה במינון מופחת ולבוא למעקב נוסף ביום א'. אני מעט מוטרדת מכמות הזקיקים ומהערכים הגבוהים. אני מניחה שניתן להתגבר על הבעיה שמעוררת כמות הזקיקים באמצעות תיזמון זריקת הכוריגון (שתינתן לפני הבשלת כל הזקיקים כך שלא כולם יבייצו). שאלותי:1. האם מקובל לתת כוריגון כאשר ערכי ההורמונים כה גבוהים? 2. האם ערכי הפרוגסטרון הגבוהים אינם פוגעים באיכות הביוץ? תודה על תשובותיך, מיכל

אני לא יכול לענות על השאלה שלך מאחר ולא ציינת באיזה ערכים נמדדו רמות ההורמונים. יחידות ישנות ל- E2 הן PG/ML ואילו יחדיות חדשות הן PMOL/ML.

12/10/2001 | 22:25 | מאת: מיכל

שלום רב, תודה על התגובה המהירה. למיטב ידיעתי ההורמונים נמדדו בערכים ישנים.

13/10/2001 | 00:18 | מאת: פרופ' זיידמן

האם את בטיפול של הפריה חוץ גופית או רק השרית ביוץ?

13/10/2001 | 09:43 | מאת: מיכל

הזרעה בלבד ללא IVF. אני מפחדת שלאור ערכי הפרוגסטרון הגבוהים הבויץ יתחיל עוד לפני ההזרעה (ולפני הבשלת הזקיקים שהיו כאמור בגדלים שבין 13 ל- 16 מ"מ אתמול בבוקר). מחר בבוקר נקבע לי מעקב זקיקים נוסף.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית