תפקוד מיני ופוריות

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

12/10/2001 | 08:50 | מאת: גבי

שלום רב! אני נשוי מזה שנתיים. לאשתי ולי עדיין אין ילדים, לאחר שנתיים של נסיונות. אנחנו נמצאים בטיפול בעניין זה. מה שמטריד אותי זו האפשרות שמשהו בתפקוד המיני אצלנו משפיע על חוסר ההצלחה. עד היום לדעתי אינני מצליח לבצע חדירה עד הסוף. בנקודה מסוימת אני תמיד מרגיש שאני נעצר ולא מצליח להמשיך הלאה. נראה לי שהחדירה היא של עד 5 ס"מ, לא יותר. בפעמים שאני מרגיש שקל לי יותר ואני מצליח להכנס יותר פנימה, מיד אשתי מתלוננת שכאוב לה ואני מפסיק. לאשתי יש פחד אדיר מפני בדיקות גניקולוגיות, ברמה של פוביה וקשה לבצע בדיקות כאלה אצלה כי היא מתכווצת. עולה אצלי החשד שהבעיות קשורות זו לזו, למרות שהיא טוענת שהיא לא מתכווצת במהלך היחסים. האם יתכן שבעיה זו מפריעה לסיכוי להכנס להריון? יש להדגיש שלא מדובר במתב קיצוני - הזרע נכנס כולו פנימה, ולא נשפך החוצה. תודה, גבי

מאחר ולפי דבריך אתם מקיימים יחסים עם חדירה, ואתה מצליח לפלוט את הזרמה בתוך הנרתיק, הרי שלעומק החדירה ולהתכווצות שרירי הנרתיק, לא צריכה להיות השפעה רבה. יתכן וכדאי שאשתך תישאר במנוחה על הגב כחצי שעה לאחר קיום היחסים – וזאת על מנת להבטיח שהזרע יגיע בכמות מספקת לאזור צוואר הרחם. מאד מומלץ אצלכם לבצע בדיקה על ידי רופא, בסמוך לאחר קיום יחסים, על מנת לוודא שהזרע אכן מצוי בכמות הולמת בתעלת צוואר הרחם ( בדיקה שקרויה PCT ) .

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית