תגובה לאיקקלומין ועוד

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

12/10/2001 | 07:21 | מאת: שחר

פרופ' זיידמן, שלום. טופלתי החודש באיקקלומין. ויש לי מספר שאלות: 1. בדרך כלל אני יודעת לזהות את הביוץ לפי ההפרשה הביוצית. כנראה בשל השימוש באיקקלומין הפרשה זו פחתה מאוד - האם הפחתה זו מעידה על כך שאני לא מגיבה טוב לטיפול ? יש לציין כי לא הופיעו שום תופעות לוואי אחרות, וכי הביוץ הגיע בזמן (ולצערי, המחזור הגיע בזמן, אף הוא) 2. האם כשיש הפחתה כזו כדאי לשלב הזרעות? 3. לצערי הסבב הזה נכשל - אני אמורה לקחת שוב איקקלומין מהיום החמישי למחזור. אך אינני יודעת מתי נחשב היום הראשון למחזור, כיון שאתמול היה דימום מועט מאוד שפסק, והיום בבוקר הוא התחדש.... ובכן, ממתי לספור? תודה רבה מראש, מצטערת על שטף השאלות...

1. ההפרשה הביוצית אכן פוחתת תחת טיפול עם איקקלומין, אך הדבר אינו מעיד שלא בייצת או שאינך "מגיבה טוב". 2. שילוב עם הזרעות אכן מומלץ במקרה שלך. 3. היום הראשון לוסת הינו אותו יום בו מופיע דמם משמעותי שמחייב שימוש בתחבושת או טמפון.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית