שינויים...

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

15/09/2001 | 17:31 | מאת: נועה

אני בת 30 לפני כ -5 חודשים עברתי הפסקת הריון בשבוע 12/4 עובר ללא דופק. המחזור חזר להיות סדיר ,כל 28 ימים בדיוק אולם אופיו השתנה, כמעט ואין כאבי מחזור,הדימום הפך להיות דליל וגם הכמות השתנה, מ-4 ימים של דימום ל3 ימים ויום רביעי כמה כתמים חומים, אני חוששת מהשינוי הזה למרות שבבדיקת US שבוצע לפני כחודש וחצי נאמר לי שהכל תקין. רציתי לדעת מה גרם לשינויים האלה והאם יש בהם סיבה לדאגה, אני מתכננת להרות בקרוב שוב אבל חוששת מאוד , רציתי לדעת האם אלה סימנים המעידים על הדבקויות ברחם ואם כך האם יש צורך בבדיקות מיוחדות,ואם הכל באמת תקין למה השינויים???? תודה וסליחה על אורך השאלה אני פשוט מודאגת, נועה.

ברור ששינוי באופי הדמם הוסתי לאחר הפסקת הריון, מעלה חשש להיווצרות הידבקויות בתוך הרחם. אבל הידבקויות מסוג זה נדירות יחסית, וברוב המקרים אין לשינוי באופי הדמם הוסתי משמעות. עצתי לנסות להרות ובמידה וחולף זמן (6 חודשים ויותר) ואת לא מתעברת, לשקול ביצוע צילום רחם או היסטרוסקופיה. מעקב אחר עובי רירית הרחם בעזרת בדיקת אולטראסאונד יכול גם להבהיר את מהות הבעיה.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית