שחלות פוליסיצטיות

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

11/10/2001 | 23:06 | מאת: תמר

אני סובלת משחלות פוליציסטיות. ילדתי במזל טוב ילדה לפני 3 חודשים, לאחר טיפול הורמונלי ע"י מטרודין וכוריגון. האם בד"כ ניתן להכנס להריון לאחר מכן ללא טיפול? מה הסיכויים?

הביוץ נוטה להיות לא סדיר אצל נשים עם שחלות פוליסיצטיות, וחלקן כלל לא מביצות באופן טבעי. כלומר, מצד אחד את צריכה להיזהר לא להיקלט באופן לא מתוכנן מביוץ לא צפוי (הערב?) ומצד שני יש סבירות לא קטנה שתצטרכי לחזור ולקבל טיפול להשראת ביוץ. בקיצור, תשקלי בשלב ראשון להשתמש באמצעי מניעה בסמוך לאחר הלידה, ובעתיד, במידה ולא תצליחי להרות לאחר מספר חודשים של "ניסיונות טבעיים" תצטרכי לשוב לרופא שלך.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית