גורל הזקיקים

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

11/10/2001 | 19:55 | מאת: הילה

שלום פרופ' זיידמן, אנחנו מנסים להרות מזה שנה. הבדיקות ההורמונליות שלי ובדיקת הזרע של בעלי- תקינות. הוסת מופיעה מידי 36-32 יום. עברתי שני מעקבי זקיקים- בהם נראה זקיק בגודל 18 מ"מ או 19 מ"מ ביום ה-20 למחזור, קיימנו יחסים 4 ימים ברציפות, אך הריון לא נוצר. בנוסף, לאחר טיפול אחד באיקקלומין, עברתי מעקב זקיקים שהראה ביום ה-11 שני זקיקים בגודל 17 ו-18 מ"מ (ורירית 7 מ"מ) ועוד כמה זקיקים קטנים( 14 מ"מ ופחות) . הפעם גם עקבתי אחר חום שחר ולא הייתה שום עליה בטמפ' בתקופה "הקריטית". גם הפעם לא נוצר הריון. שאלותי: 1. האם יתכן שלמרות התפתחות זקיקים לגודל טוב אני לא מבייצת? 2. אם אין אצלי בעייה בהתפתחות הזקיק אלא בחריגה שלו, האם יש טיפול מתאים יותר מאיקקלומין? לפי הבנתי, איקקלומין מעלה FSH, שגורם להתפתחות זקיקים, אך מה שגורם לביוץ עצמו הוא דוקא LH SURGE. האם נכון? 3. מה קורה לזקיק אם הוא גדל אך לא מתרחש ביוץ? בתודה מראש, הילה.

חום השחר לא משקף תמיד ארעות ביוץ. זקיק שמתפתח יפה בדרך כלל מבייץ. ניתן כמעט להבטיח זאת על ידי מתן כוריגון, דבר שמומלץ, מאחר וכדבריך הכוריגון מחקה את עלית הורמון ההצהבה (LH) שחיוני לביוץ. אם הזקיק שגדל לא מבייץ הוא ייהפך לציסטה בשחלה ותוך זמן קצר ייספג ויעלם.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית