ביוץ והפרשה ביוצית

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

11/10/2001 | 17:32 | מאת: שירה

לד"ר זיידמן שלום, אני מטופלת בגונל בשל שחלה פוליציסטית (IUI). לצערי, למעט בחודש טיפול אחד (בו טופלתי באיקקלומין) אין לי הפרשה ביוצית בעת הביוץ (כפי שנקבע על סמך אולטרהסאונד+בדיקת דם ותזמון ע"י כוריגון). אמנם קיימת הפרשה מימית מועטה אך זוהי איננה ההפרשה השקופה והצמיגה שאמורה לאפיין את הביוץ. בעבר נאמר לי כי האיקקלומין פוגע בריר צואר הרחם וכי זו הסיבה להעדר ההפרשה. אולם גם כאשר אני מטופלת בגונל ההפרשה איננה מופיעה (למרות ריבוי זקיקים וערכים גבוהים של E2 - מעל 1000). אשמח לשמוע את דעתך: האם העדר ההפרשה מעיד על בעיה באיכות הביוץ? (יש לציין כי אני עוברת הזרעות כך שאני פחות מוטרדת מההשלכות על חדירת הזרע לרחם ויותר מוטרדת משאלת איכות הביוץ). תודה על תשובתך, שירה

לאור העלייה היפה ברמות ההורמונים והעובדה שאת עוברת הזרעות אין סיבה שתהיי מוטרדת מאיכות הריר, שהינו פשוט ביטוי לפעילות הבלוטות בצוואר הרחם ולא קשור ישירות לביוץ.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית