עוד באשר לרירית הרחם ולמוקפאים

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

11/10/2001 | 17:05 | מאת: נעמה ב.

תודה על תשובתך הייתי אצל הרופא היום והוא אמר שניתן לגרום לביוץ אלא שזה לא ישפר את הרירית הוא הציע לתת אסרוגן במינוןם נמוך יחסית ^אחרי^ הביוץ על מנת לשפר את הרירית מאחר שהזקיקים כבר לא גדלים אחרי הביוץ והמשאבים יופנו לרירית ועד השתרשות המוקפאים היא תגיע לגודל סביר שכחתי לשאול אותו אבל אני לא יודעת האם רירית יכולה עוד להתעבות אחרי ביוץ, זה הגיוני? בדרך כלל הרירית לא עוברת 5 מילימטר בביוץ (כאמור לא מגיבה לפרוגינובה)

במידה והחזרת העוברים המופשרים נעשית ללא קשר לביוץ, הרי שהשחלות לא מפרישות אסטרוגן, ולכן יש הגיון בתוספת אסטרוגן לתמיכה לאחר החזרת העוברים.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית