הפלה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

11/10/2001 | 12:51 | מאת: טלי

לפרופ' זיידמן שלום, יש לי נושא שמאוד מטריד אותי. בטיפול רביעי של IVF הריתי ובשבוע 14 החלה הכתמה חומה, ניגשתי לרופא שלי שעשה אולטרה סאונד וראה כי העובר בסדר והמליץ לי מנוחה של שבוע. לא הייתי בטוחה אם מנוחה הינה שכיבה מוחלטת ויצאתי מהבית באחד הימים. באותו היום בערב (היה זה יום שישי) הייתה לי ירידה של מי שפיר (שבדיעבד לא ידעתי כי אלו מי שפיר) והתכווצויות חזקות ברחם. ביום ראשון הדימום הפך אדום ובאותו יום ניגשתי שוב לרופא שעשה שוב אלוטרה סאונד ואז כבר לא נראה דופק ומיעוט מי שפיר. השאלה שאלה היא האם היציאה שלי מהבית גרמה להפלה ואילו הייתי בשכיבה מוחלטת זה לא היה קורה ? האם ההמלצה של הרופא שלי הייתה נכונה או שהיה משהו אחר שניתן היה לעשות ? ברצוני לדעת על מנת להמנע מטעויות נוספות גורליות בעתיד. לתשובתך אודה כי מצפוני מציק לי שמעשי גרמו להפלה. טלי

תמיד אחרי הפלה, שהיא אירוע עצוב וכאוב, אנחנו מפשפשים במעשנו ומנסים לראות "איפה טעינו." כמעט כל זוג שעובר חוויה לא לנעימה -- ולצערי ממש לא נדירה -- זו, מיד מוצא את האשם בעובדה "שעשו" מה שכל הזוגות עושים: קיימו יחסי מין, שחו בבריכה, יצאו לטיול או סתם "לא נחו מספיק." ברור שאם באמת היה בפעילות מסוג זה "האשם" היינו פותרים את כל הבעיות בעתיד על ידי הימנעות מאותו מאורע שגרם להפלה. לצערי העניינים הרבה יותר מורכבים, ידועות סיבות רבות להפלות, אבל הן לא כוללות פעילות גופנית כזו או אחרת. לדעתי לא סביר שיש קשר בין העובדה שלא נשארת לשכב בבית ולהפלה. אין גם שום הגיון לשכב במיטה בהריון הבא, מאחר שזה גם לא ימנע הפלה. כמובן שאת תמצאי בהריון הבא במעקב צמוד יותר, כולל בדיקות אולטראסאונד תכופות של אורך צוואר, וכו', אך אין דרך להבטיח שהפלה לא תארע שנית.

12/10/2001 | 11:18 | מאת: טלי

לפרופ' זיידמן שלום, כמו תמיד אתה יודע בדיוק מה לומר על מנת להרגיע. העניין הוא שהחיפוש אחר הסיבה הוא מעצם העובדה שההריון נפל בשבוע 15 שהוא שבוע "לא מקובל" להפלה. אף אחד לא יודע להסביר לי (כדי שאוכל להבין) למה זה קרה, כולם אומרים שזה קרה בשבוע מאוחר יחסית ואף היה עליי לעבור מעין "לידה" ואחרי כן גרידה, אבל אף אחד לא יכול להסביר לי את פשר העניין. הרופא שלי שלח אותי לבדיקות קרישות יתר בדם והכל היה תקין. בתוצאות הבדיקה ההיסטופתולוגית של העובר לאחר ההפלה נכתב: אבחנה קלינית - RUPTURE OF MEMBRANES MCERATED MALE FETUS (GRADE III). APPROXIMATED 14-15 WEEKS OF GESTATION BY MEASURMENTS. NO EXTERNAL MALFORMATIONS WERE IDENTIFIED. UMBILICAL CORD - 3 BLOOD VESSELS. SECOND TRIMESTER PLACENTA. לפי דברי הרופא לא נמצא משהו לא תקין בבדיקה. אז מה בכ"ז קרה ?? או שעליי להשלים עם כך שאין סיבה. לעזרתך אודה, טלי

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית