הריון כימי

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

11/10/2001 | 09:14 | מאת: המקווה

שלום לך ותודה מראש על כל תשובה שנתת ושתתן העתיד (-: אני פוליציסטית שטופלה באיקקלומין +כוריגון עברתי הריון כימי בחודש שעבר ובעקבות זה לקחתי הפסקה מהטיפולים המחזור עדיין לא הופיע ואני כבר ביום ה-42, עשיתי בדיקה ביתית וזו יצאה כמובן שלילי ולשאלותי: 1. האם עיקוב המחזור שייך להריון הכימי או לעובדה שאני פוליציסטית? 2. למה נוצר הריון כימי? 3. האם יש עדיין צורך בצילום רחם למרות שהייתה השתרשות? שוב תודה לך ויום נעים

1. לא ניתן באופן חד משמעי לקבוע את הסיבה לאיחור בהגעת המחזור, אבל הרמות הגבוהות של פרוגסטרון במהלך ההריון בהחלט מדכאות את הביוץ. 2. הריון כימי הוא פשוט הריון שהפסיק להתפתח בשלב מוקדם מאד, בטרם ניתן היה לצפות בשק הריון ברחם. בטיפולי פריון נוטים לאתר יחסית הרבה מקרים כאלה, שבאופן טבעי היו מתבטאים רק באיחור של מספר ימים בוסת, ולא מאובחנים כלל, מאחר והאישה לא הספיקה לבצע בדיקת הריון. ברוב המקרים "הבעיה" נעוצה בעובר עצמו, שאינו תקין מבנית או בעיקר כרומוזומאלית (דומה ל"בקרת איכות" של הטבע, שמונעת התפתחות עוברים פגומים). 3. אין ספק שההריון מעיד כי החצוצרות פתוחות, ולכן הנחיצות של צילום רחם קצת פחותה. עם זאת, יתכן וההריון לא המשיך להתפתח בגלל בעיה בחלל הרחם, למשל השתרשות במחיצה רחמית (שלא תומכת טוב בהריון) או התבלטות שרירן לחלל, שניתן להסירם.

11/10/2001 | 14:11 | מאת: המקווה

תודה על התשובה המהירה!!!!! בעקבות תשובתך יש לי שאלה נוספת האם ניתן לראות ב-US שרירנים ושאר מיני בעיות בחלל הרחם או רק בצילום רחם? (כפי שאתה רואה יש לי פחד מצילום רחם...) תודה שוב המקווה

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית