הדבקויות

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

10/10/2001 | 14:02 | מאת: שירי

שלום רב! אני עברתי ניתוח להסרת ההדבקויות לפני 3 חודשים, ההדבקויות נוצרו אחרי הלידה וגרידה אחריה, הדבקויות היו מאוד קשות עד כדי כך שלא היה מחזור והרירית עם כדורי אסטרוגן הגיעה מקסימום ל 3 מ"מ, אחרי הניתוח אני חודשיים לוקחת כמות מוגברת של כדורי אסטרוגן, בהתחלה 4 כדורים ליום, אחר כך 6 כדורים ועכשיו 8 כדורים, האם כמויות כאלה של אסטרוגן מונעות ביוץ טבעי? הרירית עדיין צומחת נורא לאט ומגיעה ל 5 מ"מ, עשיתי שוב צילום רחם וראו שיש עדיין הדבקויות ויש אי סדירות בחלל הרחם (מה זה אומר?), למרות שקיבלתי מחזור והוא היה די בסדר, האם אם נשארו הדבקויות קלות, המחזור יהיה נורמלי? עם הדבקויות כאלה ואי סדירות בחלל הרחם האם אפשר להכנס להריון או שכדאי להסיר אותם שוב? הרופא טוען שכדאי לעשות זאת בגרידה ולא בהסטרוסקופיה כי בגרידה אפשר לנקות טוב את הבסיס, את הרחם וזאת אחרי צילום רחם שעשיתי ורופא ראה איפה הבעיה, האם היום מקובל לפתור בעית ההדבקויות גם בגרידה, מה עדיף ולמה? האם המצב הזה ניתן לפתרון והכל יחזור לקדמותו, לפני ההריון לא הייתה לי בעיית פריון, סבלתי מהפלות חוזרות, ועכשיו בעיה עם הרירית ועם הביוץ, האם יש סיכוי שהכל יחזור להיות בסדר ואוכל להכנס להריון בצורה טבעית או שבגלל הרירית והביוץ אצטרך טיפול כלשהו? אודה לך מאוד על ההתייחסות, רב תודות וסוף שבוע נעים!!!!

11/10/2001 | 00:50 | מאת: פרופ' זיידמן

הידבקויות קשות ברחם הינן צרה צרורה. ניתן להרות לאחר שיקום של הרחם, אך מדובר בבעיה לא פשוטה לפתרון. אני סבור שתמיד עדיף לבצע הפרדת הידבקויות תחת צפייה בהיסטרוסקופיה, ולא חושב שיש יותר מקום לבצע גרידה "עיוורת" במקרים של הידבקויות ברחם. בעיית הביוץ תיפטר ברגע שחלל הרחם שלך ישוקם, ואז תוכלי שוב להרות.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית