שאלה דחופה !!!

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

10/10/2001 | 12:16 | מאת: t

שלום רב ! בני 26 , עברנו עד עכשיו 6 טיפולי הפריה, בכל פעם היו עוברים אבל אף פעם לא היתה השרשה. לפני כ- 3 חודשים בעלי עבר התקף לב ובעקבות זה מקבל כדורים (טריטייס / לופרסור / קומדין / קרטייה/ חומצה פולית / סימוביל וקסנקס) עכשיו אנחנו רוצים להתחיל טיפול נוסף וליתר בטחון הלכנו לעשות בדיקות זרע ונתברר שאין זרעים בכלל. האם יש סיכוי שזה מאחד הכדורים או מכמה מהם? יש לציין שמצב הזרע לפני כן גם לא היה טוב (פחות ממליון) ואנחנו עושים icsi אבל ממה יכול להיות מצב כזה שפתאום אין זרע בכלל ? האם זה מצב שניתן לטפל בו? האם צריך להפסיק את הכדורים לתקופה מסויימת? למי צריך לפנות הלאה ? מה עושים??? נשמח לקבל תשובה מהירה כי אנחנו מאוד לחוצים!!!

11/10/2001 | 00:32 | מאת: פרופ' זיידמן

בהחלט יתכן שאחת התרופות החמירה את המצב, למרות שהתרופות שבדרך כלל פוגעות בזרע הן מקבוצת חוסמי תעלות הסידן (כמו פרסולט), ואני דווקא לא רואה תרופה מסוג זה ברשימת התרופות שציינת. יש להתיעץ עם הרופא המטפל לפני כל שינוי בנטילת התרופות.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית