שאריות הורמונים

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

10/10/2001 | 08:55 | מאת: טלי

בוקר טוב ושלום רב ד"ר זיידמן, אני מנסה להרות מזה כשנה, ובעלת מחזור סדיר בן כ- 25, 24 יום. (ומזה ניתן להניח שמועד הביוץ מתרחש ביום ה- 10, 11?) החודש, אני בהפסקה מטיפולים, אבל ממעקב שביצעתי גיליתי כי הביוץ התרחש ביום ה- 16!!. שאלותי הן: א. הם ייתכן שיש בגופי שאריות הורמונליות מהטיפולים (פיוריגון), ובהעדר כוריגון שגורם לביוץ, הביוץ מתעכב? ב. אם נניח, המחזור החודש יגיע (בתקווה שלא...) ביום ה- 26, כלומר 10 ימים לאחר הביוץ מעיד על משהו לא תקין? מהו מינימום הזמן שצריך לעבור בין הביוץ למחזור, כדי שיחשב תקין? אני מודה לך מראש על תשובותך, ומתנצלת על סבך הדברים.. רוב תודות, טלי

11/10/2001 | 00:39 | מאת: פרופ' זיידמן

לא סביר שלפירוגון או לכוריגון תהיה השפעה ישירה על המחזור הבא, אך בודאי שלשינויים ההורמונלים הניכרים שחלים בגופך במהלך הטיפול תיתכן השפעה מסוימת על הביוץ הטבעי. המועד הקבוע הוא של הופעת הוסת לאחר הביוץ (כ- 14 יום). מחזור סדיר נמשך לפי ההגדרה המקובלת עד 35 יום, ולכן איחור בהופעת הביוץ יותר מ- 21 יום לאחר הוסת יחשב "כבלתי סדיר", אך לא בהכרח מעיד דבר מעבר לעובדה שהביוץ הינו אכן בלתי סדיר.

11/10/2001 | 08:39 | מאת: טלי

פרופ' זיידמן שלום, לצערי, לא קיבלתי ממש את התשובה שרציתי לברר: (למעשה, ואם נהיה כנים - על הראשונה ענית במלוא הדייקנות, ועל כך תודה) אך.. מהו "זמן המינימום" שיכול לעבור בין ביוץ למחזור כדי שיחשב לתקין?????!!! שוב, אם בייצתי ביום ה- 16, ואקבל מחזור ביום ה- 26,27, (כלומר לאחר 10-11 יום) נחשב תקין??? תודה, תודה, תודה טלי

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית