שאיבה לא מוצלחת

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

10/10/2001 | 00:57 | מאת: איה בה

בשאיבה ראשונה נשאבו 16 ביציות ואף הרינו מהחזרת מוקפאים אחת (ההריון נפל ממש בהתחלה בשבוע 6) בשאיבה שנייה היו המון זקיקים אבל אף לא ביצית אחת! האם יכול להיות שמשהו השתבש אצלי ויותר אני לא מסוגלת לייצר ביציות? או שמא מעידה כזו היא חד פעמית? (ברור לי שקשה לקבוע על פי 2 שאיבות בלבד אחת מוצלחת ואחת לא אבל שאלתי היא יותר מבחינה ססטיסטית, האם מוכרים לך מקרים דומים? האם יש סיבה ממשית לדאגה?)

הסיבה השכיחה ביותר להעדר ביציות אצל אישה שבעבר היו לה ביציות תקינות הינה תקלה במתן הכוריגון (מתן תרופה אחרת בטעות, הזרקת תכשיר לא פעיל, מתן במועד לא נכון -- מעבר לטווח המומלץ של 32-36 שעות לפני השאיבה, וכו'). "ההימור" שלי הוא שהכל בסדר אצלך ושבמחזור הבא שוב ימצאו ביצית.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית