מילכוד 22

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

09/10/2001 | 13:15 | מאת: dal4444

מנהל פורום יקר, אני בת 35 ונמצאת כרגע בתחילת שבוע 13 בהריוני השני, שבוצע בעזרת IVF, לאחר 10 שנים מהריון ראשון- טבעי. הרופא שלי, המומחה בתחומו לטיפולי הפרייה ואכן הצליח בטיפול ה-IVF הראשון שלי, הינו איש מקסים אך לחלוטין מבולבל/ לא אחראי/ לא דואג לעדכנני בסדר הבדיקות והטיפולים שעלי לעבור (לצערי איני זוכרת את הלוחות זמנים מלפני עשור) ועוד...אך לא להלין באתי. לא נאמר לי שעלי לדאוג לתאם תור לסקירת מערכות אצל רופא מומחה ומסתברא כי נשים רבות דואגות לשריין תור אצל גדולי המומחים בחיפה כבר מרגע קבלת תשובה חיובית להריונן. כמובן שנעניתי שאין אפשרות לבצע את הבדיקה בהתרעה כה קצרה והושמתי ברשימת המתנה, חסרת סיכוי. בנתיים ביצעתי את הבדיקות הגנטיות לבדיקת Xשביר ושאר חבר מרעיו (9 בדיקות). ביקרתי בשבוע שעבר אצל רופאי לטובת אולטראסאונד חודשי והתברר כי הוא מבצע בדיקות כגון סקירת מערכות ושקיפות עורפית בעצמו. כמובן ששאלתי עצמי שאלות וגם עניתי לעצמי, אך היות שקיבלתי המלצות על מקצועיותו גם בתחום זה וגם- שאין לי כבר ברירה אחרת- ביקשתי שיתאם לי בדיקות אלו אצלו. בנתיים עבר כמעט שבוע (שכולל חג) אך טרם נקבע לי התור הנכסף והרופא, הנכסף לא פחות- אינו זמין אף להשארת הודעות בביפר (אולי בחו"ל). אני שואלת אותך- היות שנקלעתי למילכוד כלשהו, שהותירני מבולבלת וחסרת ביטחון גם ברופא המטפל שלי- עד כמה חיוני לבצע שקיפות עורפית? עד כמה חשוב חלבון עוברי? ידוע לי שאלו בדיקות סטטיסטיות שקובעות צורך במי שפיר. האם יש מניעה להחליט מראש על בדיקת מי שפיר ולוותר על הבדיקות הנ"ל? אגב- מלאו לי 35 רק בימים אלו ולא לפני הוסת האחרונה, כך שאיני זכאית להחזר מלא (האם ניתן לבקש חריגה בגין 3 חודשים?) שאלתי אותך רבות ומקווה שתוכל ותאות לסייע. תודה דליה

ברור שכדאי שתמצאי בהקדם רופא שיתן לך יעוץ מסודר. ישנם בישראל מספיק מומחים מעולים לאולטראסאונד, כך שממש אין סיבה לרוץ אחר האופנה האחרונה, שהשמועה הכתירה להם כתר. באחריות, ישנם רופאים אחרים לא פחות טובים ואולי יותר זמינים. לשקיפות עורפית אין חשיבות במידה והחלטת לעבור דגימת מי שפיר. הקופות בדרך כלל מקפידות על תאריך לידה מדויק באשר לזכאות למי שפיר, אבל ניתן לנסות.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית