היסטרוסקופיה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

09/10/2001 | 10:31 | מאת: טלי

לפרופ' זיידמן שלום ! ראשית כל נהדר שחזרת מחופש וניתן לשמוע את עצותיך החכמות שוב. שנית יש לי שאלה, בדו"ח היסטרוסקופיה שביצע בי פרופ' משיח הוא כתב כי חלל הרחם הינו "ארקואטי עד מחיצתי". האם הממצא הנ"ל יכול לגרום לאי-פריון ? האם הממצא הנ"ל יכל לגרום להפלה שעברתי בשבוע 15 ? יש לציין שבעבר עברתי הריון ולידה טבעיים ותקינים. האם יש טעם להסרת המחיצה ? או עדיף להמנע מהתערבות ניתוחית ? כמו תמיד לתשובתך אודה, טלי

חלל קשתי (ארקואטי) הינו ממצא שכיח שלא דורש טיפול. לעומת זאת, מחיצה עלולה כנראה לעתים להיות קשורה להפלות חוזרות. על פניו, לאור ההיסטוריה המילדותית, לא נראה שנדרשת אצלך הסרה של המחיצה. כדאי להתייעץ עם הרופא שביצע את ההיסטרוסקופיה ולברר האם הוא סבור שהמחיצה כה גדולה שיתכן והיא ראויה להסרה.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית