טיפולי פוריות

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

09/10/2001 | 02:07 | מאת: ענת

לאחר שטופלתי באיקקלומין מחזור אחד, הרופא שלי המליץ לי על זריקות מטרודין - גם בטיפול זה התחלתי מחזור אחד - בשני המקרים ללא קליטת הריון. כעת (אחרי הפסקה בת חודש מטיפולים) חזרתי לטיפול באיקקלומין, למרות שרופאי המליץ לי שעדיף לי מטרודין מהבחינה שהביוץ מדוייק יותר ואינו גורם לזקיקים מרובים. בכל זאת העדפתי איקקלומין מבחינת נוחות (בלי זריקות) וגם מאחר וגרם לביוץ בפעם הקודמת והרגשתי שלא מיציתי מספיק את הטיפול בכדורים אלה (מחזור אחד בלבד). מדוע בכ"ז עדיף מטרודין? האם עשיתי טעות בכך שחזרתי לאיקקלומין ולא המשכתי עם מטרודין? האם ייתכן כי האיקקלומין גורם לרירית רחם דקה ובכך יש סיכוי להפלת העובר? האם במטרודין אין סיכון כזה? מצטערת על ריבוי השאלות, אך אודה לתשובות.

למרות שסביר להניח שהסיכוי שלך להרות טוב יותר עם מטרודין, הרי שלאור קלות הטיפול באיקקלומין בודאי לא טעות לנסות להרות במשך 3-4 טיפולים בעזרת איקקלומין. ניתן גם לשקול תוספת של "השבחה והזרעה", במידה והללו לא בוצעו ממילא במחזור הראשון של האיקקלומין. בכל מקרה, צריך כמובן להתחשב בעצת הרופא המטפל, שמודע לפרטי התגובה שלך במחזור הראשון עם האיקקלומין.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית