ASH ו - ZIFT

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

08/10/2001 | 22:40 | מאת: טלי

פרופ' זיידמן שלום, למען הדיוק - בטיפול הרביעי השגתי הריון שנפל בשבוע 15. על כל מקרה עדיין לא הוצעה לי האופציה של ZIFT פשוט שמעתי על כך והתעניינתי. למה כוונתך כשאתה אומר "סיכון ניתוחי משמעותי". מהם הסיכונים ? לתשובתך אודה, טלי

על מנת לבצע ZIFT יש לבצע לפרוסקופיה. מדובר בפעולה ניתוחית שקשורה בסיכונים שנובעים קודם כל מהצורך בהרדמה כללית (בדרך כלל יום אחד בלבד לאחר שכבר עברת הרדמה כללית בעת השאיבה). בנוסף, ישנם סיכונים שקשורים בהכרח להחדיר דרך חתך קטן בטבור צינורית בקוטר 10 מ"מ("טרוקאר"), בעדו יוכנס הטלסקופ ("הלפרוסקופ"), שיאפשר צפייה לתוך חלל הבטן. במהלך הכנסת הטרוקאר תיתכן פגיעה באברי הבטן, כמו המעיים וכלי הדם. סך הסיכון אינו גבוה, אך מאחר ומדובר בטיפולי פריון, ולא בטיפולים "מצילי חיים", יש להביא בחשבון גם סיכונים לא גדולים.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית