6 מ"מ עובי רירית כן מספיקה?

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

08/10/2001 | 15:36 | מאת: שירן

היי אני כבר מבולבלת לגמרי. קראתי באחת התגובות שלך בפורום שעובי רירית של 6 מ"מ מספיקה כדי להרות. אז למה תמיד אומר לי הרופא שזה מעט מדי? יש לי בין 5 ל- 6 מ"מ, וגם זריקות מטרודין לא מעבות יותר מזה. גישה שונה? אני הולכת עם המקלים, לא המחמירים. :-) האמת היא שהריתי פעמיים עם הרירית הדקה הזו (לא שזה הוביל רחוק מדי, לכל היותר לשבוע 21). ושאלה נוספת - רירית דקה מפריעה רק להשגת ההיריון או גם למהלך ההיריון?

בהחלט אפשר להרות עם רירית של 6 מ"מ, אם כי ידוע שהרירית "האופטימלית" הינה של יותר מ- 7 מ"מ. אפשר לשנות את פרוטוקול הטיפול התרופתי בניסיון לקבל תגובה טובה יותר של הרירית. קיימים גם טיפולים ניסיוניים כמו מתן תוספת אספרין או נרות לדניות של ויאגרה. רירית רחם דקה יכולה להשפיע על מהלך ההריון במידה והיא משקפת בעיה בחלל הרחם, כמו הידבקויות תוך-רחמיות. ניתן לשלול בעיה מסוג זה בעזרת היסטרוסקופיה.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית