הזרקת זרע

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

07/10/2001 | 16:19 | מאת: מיקי

שלום, אודה באם תוכל למנות לי את היתרונות שבביצוע מספר מחזורי טיפול של הזרקת זרע (יחד עם איקקלומין) ועל אלו מכשולים טפול זה אמור להתגבר ? אציין כי לא נמצאה בעיה בזרע - האם הזרקה כוללת גם השבחת הזרע ?

08/10/2001 | 14:27 | מאת: שירן

גם אצל בעלי לא נמצאה בעיה בזרע, ובכל זאת בוצעה הזרקה וזאת לאחר שהזרע הושבח במעבדה. נראה לי שההשבחה היא הכרחית. תיכף בטח תתקבל תשובה מיודעי עניין. שירן

השבחה של הזרע (למעשה הזרמה) והזרקתו לחלל הרחם אינה הכרחית כאשר מקבלים טיפול עם איקקלומין, במידה ונתוני ספירת הזרע תקינים. אבל, מאחר וטיפול עם איקקלומין עלול לגרום לריר צוואר הרחם להיות צמיג ומועט בכמותו, הדבר עלול לפגוע ביכולת של כמות מספקת של זרע לחדור לרחם והגיעה למפגש המיוחל עם הביצית בחצוצרה. על כן, ישנן עדויות המעידות כי השבחה והזרעה משפרת את הסיכוי להרות גם כאשר נתוני הזרע תקינים לחלוטין. מאחר וההזרעה מתערבת (או משבשת) את קיום יחסי המין של בני הזוג, וכרוכה באי נוחות לאישה ואף בסיכון זעיר ביותר להחדרת זיהום לרחם, יש רופאים שאינם ממליצים להתחיל מיד עם הזרעות כאשר נתוני הזרע טובים (אני דווקא, בדרך כלל, כן ממליץ).

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית