פטריה בנרתיק

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

07/10/2001 | 10:24 | מאת: סנדרה

שלום ותודה על תשובתכם המהירה? אני נמצאת לפני התחלת טיפול ivf שני ואובחנה אצלי פטריה בנרתיק (מתבטא הפרש מוגברת בצורת משחה לבנה) הפטריה לא הגיבה לטיפול, האם הפטריה עלולה לפגוע בתוצאות הטיפול ו/או בעובר אם יהיה? האם זו סיבה לדחות את התחלת הטיפול?

08/10/2001 | 14:29 | מאת: שירן

אין לי תשובה אבל יש לי שאלה. האם מתן טיפולים הורמונליים קודמים גם גרמו לך לגירויים מיותרים שלעתים הפכו לפטריה? אצלי כן.

הפטריה לא מזיקה לטיפול. כדאי אולי לנסות ליטול טבליות, כמו טריקאן או ספורונוקס, במידה ונרות לנרתיק לא עזרו. השינויים ההורמונלים בעת טיפולי הפריון גורמים לחלק מהנשים לסבול יותר מפטריה בנרתיק, אבל כאמור התופעה לא פוגעת בהצלחת הטיפול וניתנת לטיפול.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית