יש ביוץ או אין ביוץ ?

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

06/10/2001 | 16:34 | מאת: דניאלה

פרופ' זיידמן שלום, לאחר מספר חודשים של שימוש בערכה ביתית לזיהוי ביוץ מבלי לקבל תשובה חיובית ולו פעם אחת, פניתי לרופא נשים. הוא הפנה אותי למעקב זקיקים ובדיקות דם. לפי הבדיקות אני מבייצת (פרופיל הורמונלי, בדיקות של E2 ופרוגסטרון וגם לפי אולטרסאונד). אך עדיין גם כשבדקתי במקביל לבדיקות של הרופא גם בערכה הביתית עדיין לא קיבלתי תשובה חיובית. ידוע לי שהערכה בודקת הורמון אחר מזה שבודקים בבדיקות הדם. אבל לא ברור לי מה זה אומר? האם אני מבייצת או לא? האם יכול להיות ביוץ גם בלי שהערכה תזהה עליה ברמת ה LH ? תודה רבה מראש דניאלה

06/10/2001 | 18:06 | מאת: ד"ר מיכה באום

הוכחה סופית וחד משמעית לביוץ הוא הריון !!!!! כל הבדיקות האחרות יכולות לרמז בעקיפין על היות הביוץ :התפתחות זקיקים בעל קול ועל פי רמות אסטרוגן בהמשך עליית LH וכעבור שבוע עליית ערכי הפרוגסטרון . אך אף אחד אינו מבשר באופן ישיר וחד משמעי שאכן הביצית חרגה מהזקיק (שזהו למעשה הביוץ ) .

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית