כיצד ניתן לדעת את מועד הביוץ?

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

05/10/2001 | 13:12 | מאת: דנה

שלום אני רוצה לדעת את כל השיטות שיאפשרו לי לדעת את מועד הביוץ שלי. המחזור שלי אינו סדיר (ממש מופרע) . נודע לי שאפשר ע"י מדידת חום לדעת את מועד הביוץ (השאלה איך ?) בתודה מראש לכל מי שיענה

05/10/2001 | 22:53 | מאת: ל.י.

דנה היי! לי יש את אותה הבעיה והשובות שנתן לי הרופא הן: 1. יש למדוד את משך המחזור וההפרש בין מחזור למחזור במשך 6 חודשים רצופים. אח"כ יש לעשות ממוצע בין המחזורים. 2. את מועד הביוץ מחשבים 14 יום אחורה למשל אם הממוצע בין המחזורים היה למשל 35 יום אז מחסירים מזה 14 יום וזה אומר שהביוץ שלך יהיה ביום ה- 21. 3. יש להוסיף לממוצע יומיים נוספים (יום קדימה ויום אחורה) ולקיים יחסים במהלך הימים האלה יום כן ויום לא (כך הזרע במצבו האופטימלי). 4. לגבי מדידת החום אז זה הולך ככה: כשאת קמה ולפני שאת יורדת מהמיטה יש למדוד את החום (חום השחר) ולרשום אותו. כשמתחילה עליה בחום (בערך בחצי עד מעלה אחת) זה מבשר שיש לך ביוץ. זהו, לעבודה! ושיהיה לך בהצלחה!!!!!! ל.י.

06/10/2001 | 17:40 | מאת: ד"ר מיכה באום

כיום אנו נעזרים פחות בעקומות חום ועוקבים אחרי מועד הביוץ בעל קול (התפתחות זקיקים עובי רירית הרחם וכו) וכן נעזרים ברמות הורמונליות בדם של אסטרוגן ופוגסטרון לעיתים יש צורך במתן תרופות להשראת והסדרת הביוץ

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית