איקקלומין

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

04/10/2001 | 18:58 | מאת: נירית

אני בת 30 ושמונה חודשים מנסה להכנס להריון מזה 10 חודשים ללא הצלחה. הבדיקות שבצעתי הינן: בדיקת דם הורמונלית (ביום ה - 1 למחזור וביום העשרים ואחד למחזור) - תקינה. בדיקת פאפ - תקינה. בדיקת זרע של בעלי גם היא תקינה. הרופא מציע טיפול באיקקלומין (5 ימים בחודש). האם זהו לדעתך הטיפול הנכון? האם כדאי כבר עכשיו להתחיל בטיפול או אולי לחכות עוד חודש, חודשיים? מהן תופעות הלוואי של תרופה זו?

טיפול עם איקקלומין מקובל כאחד הטיפולים הראשונים אצל נשים שרוצות לעלות את הסיכו להריון אצלן. בודאי שאין כל מניעה להמתין עוד מספר חודשים, הכל תלוי "בלחץ" האישי שלך. כדאי לשאול את הרופא המטפל שיפרט את תופעות הלוואי של איקקלומין, אך אלו כוללות בין היתר סיכון של כ- 10% להריון מרובה עוברים וגירוי יתר שחלתי שיכול להתבטא בין היתר בסיצטות בשחלות.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית