זקיקים

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

04/10/2001 | 18:18 | מאת: צוף

לדר' שלום, אני בטיפול הורמונלי ע"י איקקלומין 3 פעמים ביום . לפני 5 ימים התגלה זקיק בגודל 17 מ"מ .לאחר חמישה ימים ביצעתי שוב אולטראסנד והזקיק הנ"ל נעלם ונשארו עוד מס' זקיקים קטנים ממנו. בהנחה שביצתי באחד מחמשת הימים בין אולטראסנד אחד לשני האם יש סיכוי שהביוץ יביא להריון למרות שלא קיבלתי זריקות של כוריגון? האם רק האקקלומין מספיק כדי לגרום להריון? ומה תפקיד זריקות הכוריגון בכל הסיפור הזה? ושאלה אחרונה ביום הביוץ מהם טווחי הערכים של E2 ופרוגסטרון צריכים להיות? תודות

בהחלט ניתן לבייץ לאחר איקקלומין גם ללא קבלת כוריגון, כך שבמידה וקיימתם יחסים במועד הנכון, את יכולה בהחלט להרות. הכוריגון בעיקר נועד להבטיח את התזמון המדויק של הביוץ. טווח הערכים של E2 ופרוגסטרון משתנה בשיעור ניכר בשלבים השונים של המחזור.

04/10/2001 | 18:32 | מאת: המישהי הותיקה

הכוריגון אמור לגרום לביוץ ואילו האיקקלומין גורם להבשלת הזקיקים. באמצעות הכוריגון אמורות להשתחרר מספר ביציות בעוד שבלעדיו יתרחש רק ביוץ טבעי של ביצית בודדת או לכל היותר שתיים. הסיכוי להריון בנוכחות האיקקלומין בלבד, אצל אשה שנזקקה לטיפול זה, קרוב מאוד לסיכוי להריון אצל אשה "בריאה" שאינה מקבלת כל טיפול, כלומר סיכוי סביר אך מאוד נמוך. היות שהכוריגון משחרר מספר ביציות עולה הסיכוי להריון ביחס ישר (אך לא לינארי) למספר הביציות המשתחררות. כלומר, אם לקחת איקקלומין ויצא שבייצת בטרם הוזרק לך כוריגון יש סיכוי כלשהו שתהרי אבל סיכוי נמוך בהרבה מאשר אם הביוץ היה מתרחש עקב נטילת הכוריגון בכל מקרה, יש תקווה ונחזיק לך אצבעות

04/10/2001 | 19:03 | מאת: גילי

אנסה לענות לך מנסיוני: הכוריגון גורם לשחרור הביצית מהזקיק וניתן למטרת תזמון מדויק של הביוץ בעיקר בטיפולי הזרעה. בהחלט יכול להיות שבייצת בחמשת הימים הללו, ואם קיימתם יחסי מין מאד יכול להיות הריון. ערכי ה E2 של זקיק בשל (לפני הביוץ) נעים סביב 200 (יח' ישנות) והפרוגסטרון סביב ה -1. לאחר הביוץ יורד ה E2 ועולה הפרוג' בהצלחה לך!!

04/10/2001 | 20:06 | מאת: צוף

תודה לכולכן/ם על תשובותיכם המפורטות. עודדתם אותי מאוד.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית