נתונים על מרכזי הפריה- מי יודע?

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

04/10/2001 | 15:13 | מאת: עדי

אני לא בטוחה שזה הפורום המתאים אבל בכל זאת... אני מעוניינת לקבל מידע על המרכזים באזור השרון והמרכז שמטפלים בהפריות חוץ גופיות. הייתי רוצה לדעת האם קיים פירסום כלשהו על אחוזי הצלחה במרכזיםהשונים. תודה לכל מי שיודע וחג שמח!

04/10/2001 | 16:20 | מאת: טלי

לעדי אני מכירה מנסיון אישי את המכון להפריה חוץ גופית בב"ח אסותא בת"א. מאוד מומלץ, צוות מקצועי, רופאים מעולים. בהצלחה. טלי

04/10/2001 | 17:35 | מאת: אולה

אני מטופלת באיכילוב, ודי מרוצה. בכל בתי החולים יש אחוזי הצלחה דומים. אולי כדאי שתכנסי לפורומי פוריות בוואלה ובתפוז, ופורום הריון אחרי טיפולים. שם תקבלי תשובות הכי מפורטות. בהצלחה. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?id=180# http://community.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=f/index&forum_id=1705&cat_id=306 http://community.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=f/index&forum_id=1194&cat_id=306

04/10/2001 | 18:34 | מאת: המישהי הותיקה

לא יודעת על אחוזי הצלחה, אבל יודעת שאסף הרופא ובלינסון הם הטובים בארץ בתחום זה

לצערי, בניגוד למצב בארצות כמו ארה"ב או בריטניה, אין בישראל נתונים מהימנים על שיעורי ההצלחה של המרכזים השונים. כך שכל המלצה היא בגדר שמועה בלבד. למרות שבעבר אספתי מטעם משרד הבריאות נתונים מכל המרכזים בישראל, כך שאני "יודע" את התוצאות "האמיתיות," הרי שיש לזכור שדווקא המרכזים המובילים מושכים את המטופלות "הקשות ביותר" (נשים מבוגרות או עם כישלונות מרובים בעבר) ועל כן קשה מאד להשוות את התוצאות של המרכזים השונים. יתכן ולחץ "צרכני" של המטופלות יוביל בעתיד את היחידות השונות לאיסוף מהימן של התוצאות ודיווחו ברבים. כמובן שבמרכז שאני עובד בו משיגים את התוצאות הטובות ביותר, אבל את זה מן הסתם כולם טוענים.

07/10/2001 | 15:16 | מאת: ר.

הנקודה שאתה מעלה, על כך ש"המקרים הקשים" מורידים את הסטטיסטיקות של ההצלחות במרכזים שנחשבים לטובים, היא חשובה מאד לדעתי. חשוב להבין שלא תמיד המספרים חשובים, כי הצלחה של מקרה קשה אחד מהווה בעיניי נתון בעל ערך הרבה יותר גבוה מאשר 10 הצלחות של מקרים "קלים". אבל זו כמובן רק דעתי. רחל

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית