הפרייה ברחם דו קרני

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

17/09/2001 | 15:58 | מאת: עיני

לד"ר שלום רב! הנני בת 28 ולפני כשבעה חודשים עברתי הפרייה חוץ גופית ברחם דו קרני שהצליחה ונקלטתי להריון, אלא שלצערי ההריון הופסק בגלל שהתינוקת נפטרה ברחם בסוף חודש שישי. אחרי הלידה היא נמצאה כשחבל הטבור עטף את בטנה ואת רגל ימין. שאלותיי הם: 1. לפי ניסיונך המקצועי, האם התינוקת נכנסה למצוקה בגלל סוג הרחם שלי? 2. למרות שהייתי תחת מעקב רפואי כל שבועיים ולמרות שהבחינו בירידת דופק שחזרה לנורמלי אחרי כן, באולטראסאונד לא נראה חבל הטבור (מיקומו) . איך אפשר למנוע זאת בעתיד? 3. האם תופעות כאלו מצערות חוזרות על עצמן בהריונות נוספים? למרות האורך אודה על תשובתך הכנה.

17/09/2001 | 16:00 | מאת: עיני

שנה טובה ושהשנה הבאה תהיה יותר חג שמח!

קשה כמובן לענות באופן מוחלט, אבל אירוע מצער מהסוג שארע אצלך הינו נדיר ביותר בעוד שרחם דו-קרני הינו ממצא נפוץ. לכן לא נראה לי שיש בהכרח קשר בין מבנה הרחם לאירוע העצוב. אי אפשר למנוע באופן מוחלט אירועים מהסוג הנ"ל, במיוחד לאור העובדה שהסיבה לא לגמרי מובנת. עם זאת, כאמור, מדובר באירוע נדיר ביותר ולכן מאד לא סביר שהוא יחזור על עצמו בהריון הבא. הרופא המטפל שלך יצטרך להחליט לגבי סוג המעקב בהריון הבא והאם ומתי לאשפז אותך להשגחה במחלקה להריון בסיכון גבוה ,שם ניתן לעשות מעקב אחר העובר מספר פעמים ביום.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית