צילום רחם - הנחיות

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

03/10/2001 | 22:24 | מאת: דפנה

שלום רב פרופ' זיידמן, אני צריכה לעבור צילום רחם, ומאחר שהרופא שלי בחו"ל, רציתי לקבל מס' הנחיות: 1) האם מותר לקיים יחסי מין לאחר הצילום או שיש להמנע מכך מספר ימים? (קיבלתי הנחיה רק לגבי הימים שלפני הצילום בהם יש להמנע מיחסים לא מוגנים) 2) האם יש צורך בנטילת אנטיביוטיקה לפני ואחרי הצילום? (לא קיבלתי מהרופא מרשם, האם כדאי להצטייד באנטיביוטיקה לפני הצילום)? 3) האם ניתן ללכת לים/לבריכה למחרת הצילום או שעדיף להמנע מכך? 4) באופן כללי, האם הסיכוי לזיהומים למיניהם גדל בעקבות ביצוע צילום רחם? תודה רבה מראש על האינפורמציה דפנה

1. מומלץ לקיים יחסי מין אחרי הצילום (לא לפני!!) מאחר והסיכוי להרות בסמוך לאחר "שטיפת" החצוצרות דווקא עולה. 2. מתן האנטיביוטיקה תלויה ברופא המבצע, אני לא נותן באופן שיגרתי, רק אצל נשים עם גורמי סיכון לזיהום. 3. אין מניעה ללכת לברכה או לים יום לאחר צילום. 4. מיד לאחר הצילום יש סיכון קטן מאד שחומר הניגוד שמוזרק לרחם ולחצוצרות יחדיר זיהום. לכן אם מופיעים חום וכאבי בטן לאחר הצילום יש להודיע על כך מיד לרופא המטפל.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית