ASH ו - ZIFT

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

03/10/2001 | 16:35 | מאת: טלי

פרופ' זיידמן שלום, מהו טיפול IVF באמצעות ASH ? ומהם סיכויי ההצלחה שלו לעומת טיפול רגיל ? באילו מקרים משתמשים בשיטת ה- ZIFT ועד כמה הסיכויים משתפרים באמצעות שיטה זו ? לתשובתך אודה, טלי

Assisted Hatching או ASH או הנצה בעברית, היא פעולה שבה מבוצע חור קטן במעטפת הביצית, בעזרת קרן לייזר או חומר מיוחד שממיס את המעטפת. הפעולה משפרת את סיכויי ההריון באותן נשים להם היא מתאימה, בעיקר נשים בנות 40 שנה ויותר עם מעטפת עבה וקשיחה. Zygote Intra Fallopian Transfer או ZIFT הינה פעולה בה מוחזרים העוברים, בדרך כלל בעזרת לפרוסקופיה, ישירות לחצוצרות (במקום לחלל הרחם). התהליך מחקה באופן מדויק יותר את מה שמתרחש בטבע, היכן שהביצית מופרת בחצוצרה ואף משתהה שם מספר ימים. גם כאן בחירה נכונה של המטופלות שמתאימות לטיפול זה עשוי לשפר באופן משמעותי את הסיכוי להרות. אני נזהר שלא לצטט אחוזי הצלחה, מאחר וההצלחה במחקרים השונים תלויה מאד באוכלוסיית הנשים שנבדקה.

04/10/2001 | 17:39 | מאת: טלי

פרופ' זיידמן שלום ! תודה על תשובתך. אני בת 30 ובטיפול האחרון שעברתי (טיפול שישי) בוצע ASH חלקי, ולמרות זאת הטיפול כשל. לגבי ZIFT האם הנשים שמטופלות בשיטה זו הינם הנשים שכל טיפול אחר לא הצליח עבורן. האם טיפול זה כרוך בהליך ניתוחי וזאת הסיבה שלא מבצעים טיפול זה אצל כל אחת מאחר שכפי שאתה אומר תהליך זה בעצם מחקה את התהליך הטבעי של התפתחות הריון. האם יש סכנות בטיפול זה ? או כמו בכל טיפול IVF אחר ? לתשובתך אודה, טלי

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית